47 37 52 18

Post@oslolaserklinikk.no

Hårfjerning med laser

Oslo Laserklinikk har lang erfaring med fjerning av uønsket hårvekst på kroppen ved bruk av laser. Vi tilbyr en effektiv og skånsom behandling med laser over alt der det finnes uønsket hårvekst. Oslo Laserklinikk har alle de nyeste teknologiene innenfor hårfjerning med laser. Hos oss kan du velge mellom kvinnelig eller mannlige behandler.

Hvem kan behandles

Hudfarge, tykkelsen på huden og tettheten av hår er faktorer som bestemmer hvordan hud og hår responderer på behandlingen. I utgangspunktet kan alle behandles med laser, med unntak av personer som:

Har hudsykdommer i området som skal behandles

Tar medisiner som gjør huden ømfintlig  mot laser

Gravide

Antall behandlinger og resultater

Antall behandlinger varierer avhengig av hvilket område som skal behandles og hvilken hår- og hudtype du har.  Normalt trenges 5-8 behandlinger. Dette skyldes at det kun er hår som er i vekstfasen (anagenfasen) som kan behandles. Det er derfor viktig å overholde behandlingsplanen for å oppnå best resultat. Les mer om hårets vekstfaser. Behandlings intervallene varier mellom 4-8 uker, avhengig av hvilket  område som skal behandles

Hårreduksjon er dokumentert permanent. Gjenvekst kan forekomme så man er derfor avhengig av oppfølgings behandling  2 år etter siste behandling. Det er således vitenskapelig belegg for å garantere permanent resultat med mindre det foreligger hormonelt betinget økt hårvekst hos pasienten.

Hudtyper

Hårtype og hudfarge er faktorer som blir vurdert av laserbehandleren før man setter i gang med hårfjerning. Både huden din og håret inneholder pigment, også kjent som melanin. Laseren varmer opp pigmentet i håret slik at hårroten blir ødelagt av varmen, samtidig som man reduserer skaden på huden. Jo sterkere kontrast det er mellom din hudtone og hårfarge jo raskere og bedre resultat vil man få. Vi justerer laseren til hva som er riktig for din hudtype, samt finjusterer størrelsen på laserens behandlingområde. Laseren skanner hudområdet, kjøler ned og sender deretter laserpulser ned i hårroten

Før behandling

Unngå sol på området som skal behandles i minst 4 uker før behandlingen skal starte.  Soling før laserbehandling  kan forårsake midlertidig pigmenttap, men rammer imidlertid kun 1 av 100 (1%) forutsatt kyndig vurdering før behandling.

Ikke bruk hårfjerningsmetoder som voksing og napping som fjerner hårroten de siste 4 ukene før behandling.

Hudkremer bør ikke brukes de siste dagene før behandling da disse inneholder fruktsyrer.

Du bør starte med barbering 2-3 dager før behandling for å få flest mulig av hårene over i vekstfase

Ved bruk av Rccutane må man vente i minst 6 måneder etter at man slutter å ta det.

Smerte

Under behandlingen kan det forekomme følelsen av små stikk. Våre moderne lasere benytter teknologi som reduserer denne følelsen ved at den kjøler ned området den behandler. Kjøling av hudområdet før, under og etter behandlingen reduserer smerten og rødme som kan forekomme tiden rett etter behandlingen. Lyspulsene fra laseren er svært kortvarige, og sammenlignet med elektrolyse oppleves behandlingen som lite smertefull. Laserbehandleren vil under hele behandlingen forsikre seg om at pasienten ikke føler ubehag.

Hårets vekstfaser

Hår vokser i en syklus med vekslende perioder av vekstfasen (anagenfasen), hvilefasen (telogen fase), og nedbrytningsfasen (katagenfasen).  Laseren fungere kun på hårsekker som er i vekstfasen, da hårsekken inneholder mest pigment som blir absorbert av laserlyset. Vekstfasen varierer med plasseringen på kroppen og man kan derfor behandle visse områder hyppigere enn andre. Grunnen til at man trenger flere behandlinger er at ikke alle hårsekkene er i vekstfasen samtidig.

Behandlingen

Før behandlingen vil området bli barbert og nedkjølt, for deretter å påføre ultralydgele. Dette er for å redusere smerte og øker laserens evne til å trenge igjennom huden. Vi bruker diodelaser som har en bølgelengde på 810 nanometer, dette er den mest effektive hårfjerningslaseren på markedet. Hårfjerning med laser foregår ved at laserlyset blir absorbert av det mørke pigmentet i hårstrået og ned til hårsekken/roten. Hårrøttene ødelegges ved temperaturer omkring 70-80°C. Håret faller gradvis bort etter 1-3 uker. Vi har også IPL teknologi som er spesielt egnet for lyst hår

Etter behandlingen

Etter behandlingen kan huden være litt rød, dette gir seg som regel 1-3 timer. Det er viktig at du ikke utsetter det behandlede området mot sollys, bruk solkrem med høy faktor dersom du skal oppholde deg i solen. Man kan med fordel bruke fuktighetskremer på området som er behandlet for å bevare fuktigheten i huden

Priser

Hårfjerning hake eller overleppe

500,-

Hårfjerning hake og overleppe

750,-

Hårfjerning halsen

700,-

Hårfjerning ansikt og hals

1000,-

Hårfjerning armhuler

900,-

Hårfjerning bikiniområdet

1000,-

Hårfjerning rumpe

1000,-

Hårfjerning bikiniområdet og rumpe

1500,-

Hårfjerning brystet

1200,-

Hårfjerning brystet og magen

1900,-

Hårfjerning magestripe

600,-

Hårfjerning ryggen

2500,-

Hårfjerning ryggen og skuldrene

3200,-

Hårfjerning armene

1500,-

Hårfjerning legger

1800,-

Hårfjerning lår

2500,-

Hårfjerning lår og legger

3200,-

Hårfjerning hele kroppen

5900,-